Bun venit!

Cheagul Ideal - Cheagul care te uimeste!

afla mai multe

Articole » Branzeturile

Branzeturile

Prelucrarea laptelui pentru obtinerea branzeturilor reprezinta o forma veche de valorificare a acestuia, datorita conservabilitatii mai mari decat a celorlalte produse lactate. Branzeturile se obtin dintr-o gama largăa de sortimente din lapte de vaca, oaie, bivolita, capra sau din amestecul acestora. Unele branzeturi se pot obtine si in gospodarii individuale, ca de exemplu: brînza de vaca, branza telemea, casul, casul afumat, branzeturile fermentate etc. Oricate deosebiri exista intre aceste sortimente, la prepararea lor se respecta o serie de reguli, obtinerea branzeturilor trecand prin urmatoarele faze: - pregatirea laptelui materie primă; - inchegarea laptelui; - prelucrarea coagulului; - presarea și sararea; - maturarea (fermentarea); - ambalarea, depozitarea.

Sursa

Cheag Ideal - Branzeturile - Cheag Ideal - cheag pentru branzeturi